PALVELUNI

Microblading

Microblading on kulmiin tehtävä puolipysyvä tatuointi, kestomeikki. Tässä tekniikassa kulmat tehdään karva kerrallaan terän ja pigmentin avulla. Näin luodaan erittäin luonnollinen ja kaunis lopputulos. Kulmista ei erota läheltäkään katsottuna, mikä karva on tehty tatuoimalla ja mikä on oikea karva. Käsittely on tavallisesti kaksiosainen, ensimmäinen vahvistus sisältyy minulla hintaan ja se tehdään 6-8 viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.

Microblading vaatii keskimäärin vahvistuksen kerran vuodessa, mutta toisinaan työ vaatii toisen vahvistuksen eli ns. lisävahvistuksen. Näin saadaan jatkon kannalta pysyvämpi lopputulos ja kulmat pysyvät kauniina pidempään. 


NANO MICROBLADING

Microblading totetutettuna manuaaliterän ja pigmentointikoneen yhdistelmänä. Haastavammalle ihotyypille (missä tavallinen Microblading ei pysy hyvin).

Nano Microblading on tekijälleen vaativampi ja edellyttää kokemusta pigmentointikoneen käytöstä kauniin lopputuloksen saamiseksi. 

Nano microbladingissa voidaan myös hyödyntää shadingia ja tyyli voi olla  Microbladingin kaltainen tiheä tai ilmavampi Cashmere Brows.

Microblading + shading sekä Combo Brows

Microblading käsittelyn yhteydessä tehdään lopuksi ns. Shading eli väritetään kulmia viiltojen jälkeen niiden välistä pigmentointikoneella puuterimaisesti. Kulmista tulee hieman tummemmat kuin pelkässä Microbladingissa ja aavistuksen viimeistellymmän näköiset. Tätä tekniikkaa käytetään melko paljon, varsinkin jos oma karva on vahvaa mutta ei koko kulman alueella tai silloin kun omia karvoja ei ole lainkaan tai niitä on hyvin vähän. Shading tuo lopputulokseen varjostusta ja kolmiulotteisuutta. 

Combo Brows on  karvatekniikan ja puuteritekniikan yhdistelmä. Tämä tyyli on mahdollista toteuttaa hyvin eri voimakkuuksilla ja on lyömätön myös haastavammalle ihotyypille, vanhojen pigmentointien korjauksissa ja jos haluat kulmat mitkä näyttävät uskottavilta eivätkä vaadi meikkaamista (kaikille teille jotka meikkaatte kulmia päivittäin). Räätälöin karvatekniikan ja puuteritekniikan suhteen aina asiakaskohtaisesti, joten saat juuri sinulle toimivan lopputuloksen. 

Käsittely on tavallisesti kaksiosainen, ensimmäinen vahvistus sisältyy minulla hintaan ja se tehdään 6-12 viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.

Ombré kulmat/ Powder brows

Ombré -kulmat sekä ns. Powder Brows tehdään pigmentointikoneella. Kyseessä pigmentointi, kestomeikki, puolipysyvä tatuointi, pmu eli permanent makeup (rakkaalla lapsella monta nimeä). Tässä ei tehdä lainkaan karvamaisia linjoja, vaan lopputulos tehdään koneella ja pigmentillä puuterisena värityksenä. Väri on aina tuoreeltaan jonkun verran punertava, koska iho reagoi niin tässä tekniikassa. Väri vaalenee ja pehmenee paranemisprosessin aikana jopa 40% ,punertavuus häviää muutamassa päivässä. Parantunut lopputulos on väritystekniikan ansiosta kuitenkin luonnollinen, eikä ns. vanhan tyyppisiä piirretyn näköisiä kulmia tarvitse pelätä. Tämä on sinulle loistava, jos olet tottunut meikkamaan päivittäin ja haluat kulmiin lopputuloksen mikä ei kaipaa vahvistusta, vaikka laittaisit meikkiä kasvoihin. Alkuosa kulmasta on häivytetty ja väri on intensiivisin kulman alalinjassa sekä hännässä. Pysyvyys on yleensä 1,5 -3 vuotta. Pigmentti laitetaan Tässäkin samaan ihokerrokseen kuin Microbladingissa, siksi ei ole pelkoa että lopputulos olisi ikuinen (kuten esimerkiksi vanhanaikaisissa pigmentoinneissa). Tämäkin vaatii yleensä vahvistuksen ensimmäisen käynnin jälkeen noin 6-12 viikon kuluttua.

Hybridi kulmat

Microbladingin ja Ombré -kulmien yhdistelmä (kyllä, vielä yksi yhdistelmä). Kulmien alkuosaan tehdään Microblading-tekniikalla karvat, muuten kulmat muotoillaan puuteritekniikalla. Tämä on myös todella toimiva yhdistelmä, paljon käytetään vanhojen pigmentointien peittämisessä ja korjaamisessa. Sopii loistavasti myös, kun halutaan näyttävä ja meikattu look ja jos puuterimainen häivytys alkuosassa tuntuu liian kevyeltä (Ombré). Pysyvyys 1,5-3 vuotta, vaatii vahvistuksen 6-12 viikkoa ensimmäisestä hoidosta. 

Permanent make up Eyelinerit

Silmiin tehtävä eyeliner eli pigmentointi toteutetaan tähän tarkoitetulla pigmentointikoneella. Linerin voi laittaa ihan vain ripsien tyveen ja väliin, antamaan tuuheamman ripsilinjan. Tämä on kaikista kevyin ja luonnollisin versio (TYVITÄYTTÖ). 

Linerit tehdään nykyään myös usein häivytys tai puuteri-tekniikalla, jolloin lopputulos on näyttävämpi ja look pehmeämpi tai isommin toteutettuna valmiiksi meikatumpi. (SMOKEY LINER ja LINER HÄIVYTYKSELLÄ)

Linereita tehdessä ei saa asiakkaalla olla ripsipidennyksiä, tämä on hyvä huomioida (myös vahvistuksessa). Jälkihoito äärimmäisen helppo; 24h vältettävä koskettamista ja kastelua, sen jälkeen ainoastaan puhtaana pito vedellä, kunnes iho parantunut.  Tämäkin pigmentointi vaatii vahvistuksen 6-12 viikkoa ensimmäisestä käsittelystä.

Pysyvyys 1,5-5 vuotta (tässä tarkoitan aikaa, kun linerit on vielä hyvät eikä liian haalistuneet).

Permanent make up Huulet

Huulten pigmentointi on muuttunut huomattavasti siitä, kun ennen tehtiin pelkät rajaukset. Värivalikoima on hyvin laaja ja pigmenttejä voi myös sekoittaa juuri toivomasi sävyn mukaiseksi. Väri voi olla myös upea nude look. Epäsymmetriaa sekä huulten väriä saadaan tällä tekniikalla korjattua kauniisti. Huulten pigmentointi toimii myös, jos huulipunan käyttö tuntuu epämukavalta, mutta kaipaat freesiä väriä ja/tai selkeämpää muotoa huuliin.

Termi "Aquarel lips" tarkoittaa kolmiulotteisesti ja häivytetysti kokonaan väritettyjä huulia. Nämä tehdään pigemntointikoneella ja lopputulos on todella kaunis sekä kestää jopa 2-5 vuotta.

Ombré Lips - tekniikassa rajaus ulkoreunassa on hieman tummempi / intensiivisempi ja väriä häivytetään suuta kohden, tämä lähimpänä entisiä pelkkiä rajauksia mutta kolmiulotteisena näyttää kauniilta ja tuo huuliin 3D efektiä Aquarell tekniikkaa selkeämmin.

Lip Blush on myös nykyään todella suosittu, siinä huulet väritetään kauttaaltaan puuterimaisesti ja hyvin luonnollisella sävyllä (toimii myös mainitsemani nude lookkina). Huulista saadaan symmetriset ja ne myös näyttävät isommilta värityksen ja kauniin, selkeän muodon ansiosta.

Huulet pigmentoidaan aina melko lähelle huulien omia rajoja (ei siis voida tehdä selvästi isommaksi värittämällä huomattavasti oman rajan yli). Tämä siksi, että lopputulos ei olisi kaunis värin muuttuessa paranemisprosessin aikana ihon värisen alueen kohdalta eri väriseksi. Iho on myös erilaista huulikudoksen alueella kuin kasvojen iho. Tämäkin vaikuttaa väriin ihon parantuessa.

Käsittely voidaan vallan hyvin tehdä myös täytettyihin huuliin, itse asiassa toimii näissä erittäin hyvin, koska huulet ovat pinkeämmät. Väliä täytehoidosta tulisi olla vähintään 2 viikkoa.

Huomioitavaa ennen käsittelyä; mikäli sinulla on taipumusta huuliherpekseen ( jos sinulla on joskus ollut huulessa herpesrakkula) suosittelen ehdottomasti viikon kuuria herpeksen estolääkitystä. Huulten pigmentointi saattaa laukaista huuliherpeksen ja sitä kautta vaikuttaa epäsuotuisasti lopputulokseen herpeksen alueella, mutta ennenkaikkea on hyvin epämiellyttävä kokemus paranemisprosessin aikana.

Tavallisesti huulet paranevat todella nopeasti ja melko vaivattomasti noin viikossa (ihon pintakerros). Hoitovoiteena 24h jälkeen hoidosta voi käyttää Vaseliinia.

Luethan tarkat ohjeet hoidon jälkeen  täältä 

Light Microblading on puolipysyvä tatuointi. Kulmiin tehdään tarkoitukseen valmistetulla terällä (koostuu useasta riviin asetetusta neulasta) ohuita yksittäisiä viiltoja, minne upotetaan pigmentti. Ensimmäinen kierros tehdään ilman puudutusta ja seuraavat puudutteen kanssa. Tavallisin kommentti siihen, sattuuko tämä on ettei se ollut niin paha mitä oli pelännyt ja on enemmänkin hieman epämiellyttävä kuin kivulias kokemus. Puudutteen jälkeen asiakas ei enää tunne juuri mitään ja useat tahtovat jopa nukahtaa. :))

Käyttämäni pigmentit ovat synteettisiä, eivätkä sisällä raskasmetalleja tai rautaoksideja. Pigmentti ei siis ole täysin samaa kuin tavallisesti tatuoinneissa käytetään, vaan tarkoitettu nimenomaan pigmentointeihin ja ylempään ihokerrokseen. Käsittely on 2 osainen, ensimmäinen käsittely vaatii yleensä vahvistuksen noin 6-8 viikon kuluttua. On äärimmäisen tärkeää antaa ihon palautua ja parantua kunnolla ennen vahvistusta (myös syvemmältä mitä silmä ei näe) sillä liian tiheä käsittely lisää arpikudoksen riskiä. 

Pigmentti laitetaan siis ihon alle, mutta ei yhtä syvälle kuin perinteisessä tatuoinnissa. Tästä johtuen lopputuos ei ole näkyvissä ikuisesti, vaan pysyvyys riippuu hyvin paljon asiakkaan ihon laadusta, elimistön uusiutumiskyvystä, jälkihoidon tarkkuudesta ja noudattamisesta, elintavoista, hormoneista sekä aineenvaihdunnasta. Microbladingia ei ole järkevä tehdä hyvin öljyiseen ihotyyppiin, sillä se ei pysy siinä hyvin eikä parane yhtä kauniiksi kuin normaalissa ihotyypissä. Öljyiselle ihotyypille suosittelen Nano Microbladingia, Comboa ja Puuteri tekniikkaa. Myöskään varttuneelle iholle manuaalinen karvatekniikka ei ole paras vaihtoehto, joskin tämä on jonkun verran myös tapauskohtaista. 

Hoitoa tehdessä kulmien muoto ja symmetria mitataan aina asiakkaan kasvojen pohjalta, joten jokainen saa täysin omiin kasvoihin parhaiten sopivat ja mahdollisimman symmetriset kulmat. Muotoa piirrettäessä huomioidaan myös asiakkaan oma kulmakarvan kasvu sekä tietysti aina asiakkaan toiveet. Tässä kohtaa tärkeäksi nousee myös artistin ammattitaito visualisoida muoto juuri asiakkaalle sopivaksi. Ehdottomasti upeimmat lopputulokset syntyvät, kun asiakas pystyy luottamaan artistin ammattitaitoon ja näkemykseen ja on hyvä esimerkiksi kuvien avulla näyttää minkätyyliset kulmat ovat mieleen. On myös hyvin tärkeä tutustua artistin töihin ja valita itselle se tekijä, kenen työt miellyttävät omaa silmää. Älä koskaan valitse tekijää hinnan perusteella. 

Aluksi lopputulos on aina noin 20% - 40% tummempi kuin mitä se tulee olemaan kulman parannuttua. Kulmat myöskin kapenevat jonkun verran parantuessaa. Ihon pintakerroksen parantuminen kestää noin 2 viikkoa, minkä aikana on hyvin tärkeä noudattaa jälkihoito-ohjeita ja suojata kulmat esimerkiksi auringossa. UV sinänsä ei ole hirveän haitallinen, kunhan kulmat ovat parantuneet ja pigmentointeja voi ihan hyvin ottaa myös kesäaikaan. Pigmentin haalistuminen auringon johdosta vaatii hyvin pitkäaikaisen altistumisen, mutta paranemisvaiheessa UV:n välttäminen kulmien suhteen estää hyperpigmentaation (esim. maksaläiskän tyylisen värimuutoksen) ihossa. 

Haluan myöskin tuoda esiin sen, että kun rupi on irronnut, väri tavallisesti on hyvinkin vaalea. Tässä vaiheessa ei vielä voi tehdä johtopäätöksiä, onko pigmenttiä jäänyt ihoon minkä verran, sillä paraneminen jatkuu vielä syvemmällä ja sen edetessä muutamien viikkojen kuluessa väri nousee pintaan ja kulmat tummuvat. Ts. vasta 4-6 viikon kuluttua on nähtävissä se, minkä verran väriä on ihoon jäänyt ja miltä kulmat näyttävät parantuneena. 

Uusimmat tekniikat Light microblading sekä Nano Microblading mahdollistavat äärimmäisen ohuet viillot (Precision strokes). Lopputulos on niin luonnollinen, että jopa läheltä katsottuna on vaikea erottaa oikeaa karvaa tatuoidusta. Edelleen tämä  edellyttää myös, että tekijä osaa tekniikan, eikä tee viiltoja liian syvälle tai liian pintaan. Työ vaatii kovasti keskittymistä, joten käsittelyn aikana ei onnistu jutustelu ja hoitohuoneessa täytyy olla työrauha. Myöskin asiakkaan täytyy olla puhumatta, sillä puhuessa kasvot väkisinkin aina liikkuvat ja artistin keskittyminen herpaantuu joka kerta, kun hän alkaa kuunnella asiakasta. Molemmat haluavat varmasti sen parhaan lopputuoksen, joten tämä on hyvä muistaa. ;)

Light Microbladingin -kulmia ei tarvitse meikata. Halutessaan voi kuitenkin näin tehdä sen jälkeen, kun kulmat ovat täysin parantuneet (rupi on irronnut kauttaaltaan). Idea Light Microblading-kulmissa kuitenkin on se, että ne ovat itsessään niin kauniit ja luonnolliset, ettei meikkiä aina tarvitse lisätä. Mikäli haluaa voimakkaampaa kulmaa ja käytät enemmän meikkiä päivittäin, suosittelen Shadingia, Puuteri-kulmia tai näiden yhdistelmiä. 

Shading

Shading on tekniikka, millä saadaan Light Microblading -kulmat näyttämään meikatummilta sekä tummemmilta. 

Shadingissa pigmenttiä lisätään kulmakarvan alueelle myös hiusvetojen väliin puuterimaisena häivytyksenä, jolloin kulmista tulee tummemmat ja intensiivisemmät. Tätä tekniikkaa käytetään usein myös, kun halutaan peittää esimerkiksi vanhaa pigmentointia (kuten kuvassa) tai omia karvoja ei ole ollenkaan. Loistava työkalu myös asiakkaille kenellä oma karva kulmissa tuuheaa, vahva tai todella tumma, mutta muoto tai pituus on vajaa.